zondag 29 april 2012

Antoinette jurk

feestkleed voor Luna. Voor de eerste keer heb ik met een blinde rits en met paspel gewerkt.

Patroon: Antoinette Van Katoen. Ik heb maat 128 gemaakt, maar het patroontje ietsje verbreed en het bovenstukje en de rok elk 2 cm langer gemaakt.

Stofjes (bruine bloemen/kersen + rode stip), blauwe paspel en rits heb ik meegebracht uit Thailand.
10 opmerkingen:

 1. superschoon!!!
  k vond het patroon iets te braaf,
  maar met uw kleuren & stofkombinatie
  is het echt super!!!
  (chapeau voor Thailand ;-)
  liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 't Is een prachtige Antoinette! Prachtige kleurencombinatie! Héél erg geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. PRACHTIG!!! De kleurencombinaties zijn idd schitterend! Hoe oud is je dochtertje precies? Ik zou dit ook (ooit) graag eens maken, maar vraag mij af of ik de maat van het patroon gewoon kan volgen of niet. Zoals jij het maakte, zit het perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Luna is acht jaar, 1m32 groot maar wel een smalleke. Normaal draagt zij al maat 134. De maten van de schouderbandjes en kraag heb ik dus behouden, enkel de zijnaden van het bovenstukje heb ik op 0,5 cm gestikt ipv 1 cm. En dan de naden van de rok ook op 0,5 cm gestikt. Het bovenstukje en de rok heb ik ook nog 2 cm langer gemaakt. Haar zus is even oud, maar 10 cm kleiner en nog smaller. Voor haar zou ik een maat kleiner maken en enkel het bovenstuk als de rok langer maken. Veel succes

   Verwijderen
 4. Mooi gelukt zeg. Ik vind het ook het mooiste als lijfje en rok in hetzelfde stofje zijn. En als we afspreken kunnen Luna en Aline in hetzelfde kleedje naar school :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heel geslaagd!!!
  En wat een modellen, zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. echt erg, zie overal deze mooie jurkjes en kan nergens het patroon van de jurk Antoinette nog krijgen, het is om gek te worden. Is er niemand die me tegen een vergoeding kan helpen om aan het patroon te komen aub.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stuur me eens een mailtje
   Stefanie_naessens@hotmail.com

   Verwijderen