zaterdag 14 september 2013

Rugzak

Voor Jolie maakte ik begin deze zomer een rugzakje. Ik tekende het patroon zelf. De buitenstof is een gerecupereerde voorschoot, de binnenstof is gabardine en tussenin stak ik fiberfill. De rugriemen knipte ik van twee reclamezakken.


Ik had niet gedacht dat het rugzakje de daguitstapjes, speelpleinwerking en de kampen zou overleven. Nu Luna een boekentas heeft met hetzelfde stofje gebruikt zij de rugzak als turnzak.


woensdag 4 september 2013

Boekentas 4de leerjaar

Voor Luna maakte ik een nieuwe boekentas. Ze wou geen boekentas meer met rugriemen en het moest een ruime tas zijn.


Ik gebruikte jeans van Fragile. De buitenflap en één vak zijn gemaakt uit een restje voorschoot (retrobeurs Gent). Dit afwasbare vak is bedoeld voor fruit en koek. In dit vak heb ik nog een extra zakje voorzien voor een flesje water. Binnenin heeft de tas nog twee grote vakken. Alles werd verstevigd met vlieseline. In de flap en de rugwand is fiberfill toegevoegd.
De schouderriem recupereerde ik van een sportzak. De waterbestendige paspel vond ik op de rommelmarkt en de slotjes kocht ik bij Mertens.


Voor het patroon te tekenen heb ik mij gebaseerd op de Fynn bag. Het was een hele karwei om door al die lagen te stikken.


Maar het allerbelangrijkste; Luna is heel blij met haar 'tiener'tas! 

 















Haar kersenboekentas heeft ze maar 1 maand willen gebruiken. Toen ik Jolie voorstelde om de kers te bedekken met haar lievelingsstofje wou zij gelukkig de boekentas.

zondag 1 september 2013

Mini ipad hoes

Een vriendinnetje van Luna en Jolie bestelde een hoesje voor haar mini ipad. Ze mocht kiezen uit verschillende stofjes. Haar keuze was snel gemaakt: de aardbeitjes.




Tutorial: Peachy (maten werden aangepast).